Dansk Backpacker

Verdens smukkeste vandfald? Måske

Vi skulle tidligt afsted for at nå over grænsen til Zambia i god tid. Det hjalp dog ikke så meget, da det tog en krig at krydse grænsen igen. 4 timer tog det totalt at krydse grænsen, men det var fint, for der var masser af underholdning.
Vi tog fluks ud for at se det berømte Victoria Falls, som er kendt som klodens mest kraftfulde vandfald og i særdeleshed et af de mest specielle af slagsen. Victoria Falls udgør grænsen mellem Zambia og Zimbabwe, og denne dag så vi det fra Zambia-siden.

image

Det var lidt af en skuffelse. I september måned er der nemlig tørtid, hvilket betyder, at vandfaldet var knap så kraftfuldt som på andre tidspunkter af året – især på Zambia-siden. Det var stadig er god oplevelse, men dog ikke så god som forventet.

Der var dog stadig rigeligt med muligheder for at opleve vandfaldet i fuld flor. Den efterfølgende dag havde vi nemlig en længe ventet fridag, hvilket betød, at vi selv kunne vælge, hvad vi ville lave. Den mulighed udnyttede jeg til fulde.

Jeg startede med at stå tidligt op, og tog en flyvetur med helikopter over Victoria Falls. På denne tur kunne vi virkelig se, hvorfor vandfaldet er så imponerende og specielt. Det var første gang, jeg prøvede at flyve i en helikopter, så det var en ret fed oplevelse.

image

Jeg havde dog ikke mange minutter på jorden, inden jeg igen skulle teste tyngdekraften. Da jeg ikke er specielt glad for højder, havde jeg besluttet mig for at udfordre denne frygt ved at Bungee Jumpe. Grænsen mellem Zamiba og Zimbabwe er en bro i 125 m højde med udsigt til Victoria Falls. Derfra sprang jeg så de 111 m, som elastikken tillader. Det var en fantastisk oplevelse, og jeg er super glad for, at jeg gjorde det.

image

Den mest berømte aktivitet omkring Victoria Falls er suverænt de såkaldte Devils Pools. Turen er meget eftertragtet, men jeg var så heldig, at få fat på en plads. Turen går i alt sin enkelthed ud på, at man bader i en pool på toppen af vandfaldet, hvor man så kan se ud over kanten. Det giver også et sug i maven, kan jeg hilse og sige. Turen kan kun lade sig gøre, når der tørtid, så det var et ret godt kompromis.

image

Det var en ret begivenhedsrig dag fyldt med adrenalin. Så det kunne nærmest ikke ønskes bedre.