Dansk Backpacker

Myanmar 2015

Udrejselængslen er der jo altid, og selvom vi snart skal til Sydamerika, så blev det lige pludselig muligt at tage en lille tur omkring Myanmar (Burma), og sådan en mulighed lader man jo ikke bare gå fra sig (Anders gjorde ihvertfald ikke). Det er derfor også første gang i 10 år, at vi ikke rejser sammen.

Efter en langsommelig visumansøgning, hvor passet skulle et smut til London, lykkedes det endeligt, og turen blev en realitet. For første gang nogensinde skal jeg på grupperundtur, hvilket bliver en meget anderledes oplevelse, end jeg er vant til. 

Nedenstående kort viser nogenlunde ruten, som jeg kommer på i løbet af de 12 dage, som rejsen varer. Dog starter vi i Bangkok, flyver til Chiang Mai, og slutter i Yangon på denne tur.

f42e7cf627fc1c766f36830515727b3f

Der kommer til at være fuld smæk på, hvor højdepunkterne, udover burmesisk vinsmagning og nudelsuppe, bliver følgende:

 Trekking i og omkring byen Kentung

MYR-Kengtung-Lake

 

Sejle på Inle Lake og se de berømte fiskere, der er et af Myanmar’s mest kendte varemærker.

inle_lake

 

Se nogle af de mange templer ved Bagan

Bagan-Plain

Et tur op af Mandalay Hill bliver det også til

mandalay-hill

Turen slutter i hovedstaden Yangon for foden af den berømte 99 m høje Pagoda med det mundrette navn: Shwedagon Pagoda.

Shwedagon Pagoda,

Indtil for få år siden (2010) var Myanmar ikke en populær destination for turismen. Den politiske tilstand er dog nu bedre end nogensinde. Jeg er dog stadig meget spændt på, hvordan infrastrukturen er i dette smukke land, som indtil for nyligt var lukket for omverdenen.

Jeg vil forsøge at blogge lige så meget som jeg plejer, men da det bliver en travl tur, og jeg jeg ikke kender internet-situationen i Myanmar, kan det godt tænkes, at indlæggene bliver begrænsede. Jeg vil dog gøre forsøget. Det bliver dog helt sikkert en fantastisk tur!