Dansk Backpacker

Mexico

Praktisk

Sprog: Spansk

Hovedstad: Mexico City

Størrelse: 1.972.550 km2  (ca. 45 gange større end Danmark)

Befolkning: ca. 112 mio
 

Det lavede vi i Mexico

I december tog vi en lille tur til Mexico. Formålet var at se så mange af de store attraktioner som muligt, og så slappe af ved stranden de sidste par dage. Denne gang rejste vi med et fleksibelt buspas, hvor vi kendte ruten på forhånd og selv valgte rejsedagene.

 

Ruten

Vi startede i Mexico City, som overraskede os enormt positivt, da vi forventede, at der var kriminalitet overalt. Det var ikke tilfældet. Herfra tog vi videre til Oaxaca og San Cristobal, hvor vi holdte nytår. Herfra havde vi et par lange dage mod templerne ved Palenque og Uxmal ved Merida. Så kørte vi mod strandene ved Tulum med et stop ved Chichen Itza på vejen, inden den stod på afslapning og dykning resten af ferien.

 

Her ses vores blogindlæg fra turen:

Turen går til Mexico

Lucha Libre, Tequila og ruiner i Mexico City

Oaxaca, natur og nytår i San Cristobal

Det fjerde verdensvidunder – Chichèn Itza

Solrige Tulum, dykning og afsked med Mexico

Efter hjemkomsten fra Mexico

 

5 favoritseværdigheder

Teotihuacan

Chichen Itza

Cenotes

Hierve el agua

Palenque

 

Budget

Mexico kan være både dyrt og billigt. Vi vil mene, at det godt kan lade sig gøre at leve på “Asien-budget” her, men det kræver omtanke, så som at bo på hostel og spise streetfood. Mexico kan være lige så billigt som Asien, men også lige så dyrt som USA, hvis der ikke passes på. Som backpacker vil anbefalingen være at budgettere med min. 10.000,- DKK pr. måned men helst 15.000,- DKK.

 

Sæson

Mexico har orkansæson i vores efterår (ca. august til november). Resten af året er sådan set helt fint i Mexico. På Yucatan-halvøen vil temperaturen altid være god, men i bjergene (f.eks. Mexico City) kan der godt være koldt i vores vintermåneder.

 

Sikkerhed

Mexico har et dårligt ry. Vi oplevede intet, hvor vi følte os utrygge; snarere tvært imod. Vi oplevede mexicanere som særdeles venlige. Vores indtryk er, at det er bestemte områder i landet eller bydele, hvor der er problemer, og hvor turister ikke bør færdes.

 

De vigtigste erfaringer

Mexico er et gigantisk land. Det er dog muligt at opleve store dele af landet på relativt kort tid, da de har et glimrende busnetværk. Vi fandt ud af, at det bestemt kunne betale sig at tage natbusserne, da vi dels sparede en overnatning på hotel, og dels kom frem til næste destination, mens vi sov.