Dansk Backpacker

Indonesien

Praktisk

Sprog: Indonesisk

Hovedstad: Jakarta

Størrelse: 1.904.569 km2  (ca. 44,5 gange større end Danmark)

Befolkning: ca. 255 mio
Det lavede vi i Indonesien

Vi havde siden vores tur til Peru været meget i tvivl om, hvor den næste tur skulle gå til. Vi elsker jo oplevelsesrejser, og der er stadig rigtig mange lande, vi drømmer om at besøge. Vi valgte at rejse tilbage og udforske mere af et af klodens mest fantastiske kontinenter. Nærmere bestemt gik turen tilbage til Asien. Vi fik en masse fede tempeloplevelser samt masser af naturoplevelser i form af jungle, orangutanger, vulkaner, risterasser, store varaner, og så fik vi endelig vores dykkercertificat. Det var en destination som klart opfyldte vores ønsker til en fed rejsedestination – nemlig Indonesien

 

Ruten

Vi brugte samlet set de 30 dage i Indonesien i sommeren 2014, som viaset tillod ved ankomst i landet. Vi startede med at lande i Medan (Sumatra), hvor turen gik videre til Bukit Lawang, som er hotspot for trekking ture i junglen. Vi brugte omkring 5 dage på dette.

Herefter fløj vi til Yogyakarta (Java) med Lion Air via Jakarta. Her brugte vi 3 dage på at udforske byens templer og attraktioner og i særdeleshed Borobodur.

Så fløj vi til Lombok (igen med Lion Air), hvor vi først besteg Rinjani-vulkanen og efterfølgende tog på sejltur til Komodo. Dette tog sammenlagt omkring 10 dage.

Den resterende del af tiden brugte vi på Nusa Lembongan (dykkercertificat) samt Bali.

Generelt var det et meget pakket program, men vi vidste, hvad vi ville se og opleve. Da Indonesien er et kæmpe land, så kunne vi ikke gøre det meget anderledes. Vi vil elske at komme tilbage en dag og have mere tid til ad udforske nogle af de øer, vi ikke kunne nå denne gang. Derudover synes vi, at vi havde for lidt tid på Bali, men vi måtte klart nedprioritere Bali for at nå de øvrige ting.

Klik her for at se nogle af vores billeder

Klik her for at se film

Klik her for at læse samtlige blogindlæg fra Indonesien

 

5 favoritseværdigheder

Gunun Leuser National Park

Borobodur

Rinjani

Komodo National Park

Nusa Lembongan

 

Budget
Indonesien kan være både virkelig billig og virkelig dyr. Det afhænger af, hvor man er. Jo længere nordpå man er i landet, desto billigere er det. Sumatra er klart billigst, mens Bali ikke overraskende er klart dyrest.

Gennemsnitlig brugte vi omkring 300,- DKK pr. dag pr., hvilket harmonerer meget godt med tommelfingerreglen om at det koster ca 10.000,- DKK pr. person pr. måned at rejse på backpacker-niveau i Sydøstasien. Det skal dog siges, at vi på ingen måde levede skrabet, så det kunne gøres billigere.

Sæson
Den bedste periode at rejse i Indonesien er fra april til september, hvor der er tørtid. Fra oktober til marts er der regntid, men man kan sagtens rejse til især Bali året rundt.

Sikkerhed
Vi havde et absolut problemfrit ophold i Indonesien. Vi var dog blevet advaret om nogle områder på forhånd. Udenrigsministeriet fraråder dog rejse til nogen af øerne. Vi oplevede dog ingen sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder, udover trafik, og befolkningen var generelt venlige og hjælpsomme.

 

Gode links til Indonesien

Visumregler

Vejret på Bali