Dansk Backpacker

Filippinerne

Praktisk

Sprog: Filippinsk

Hovedstad: Manila

Størrelse: 300.000 km2  (ca. 7 gange større end Danmark)

Befolkning: ca. 90 mio
 

Det lavede jeg i Filippinerne

Jeg (Anders) tog en lille tur på 16 dage til Filippinerne på egen hånd. I min  dagligdag som rejsekonsulent bliver jeg utrolig inspireret af kollegaer og kunder, der rejser på alle klodens kontinenter. På det tidspunkt mærkede jeg, at Filippinerne steg i popularitet, og da jeg ikke havde været der før, så ville det være en åbenlys udvidelse af mine samling af stempler i passet.

Siden vores tur til Indonesien er jeg blevet fanget af dykning, og det var det overordnede tema for denne rejse til Filippinerne. Allerede inden afrejse vidste jeg, at jeg ville få mindst 20 dyk på denne tur. Det blev så til lidt flere. Samtidig blev turen krydret med hvalhajer, som havde været på min ønskeliste over drømmeoplevelser, siden jeg startede med at rejse (Se resten af listen her).

Der var fuld gas på, selvom det kun var en ret koncentreret del af Filippinerne, som jeg besøgte i denne omgang.

Ruten

Jeg startede i Manila, men fløj hurtigt til legazpi, hvor agendaen stod på hvalhajer og dykning med Manta Rays. Efterfølgende tog jeg til Pandan Island, hvor jeg tog mit advanced dykkercertifikat og tog nogle ture ud til fantastiske Apo Reef. Jeg sluttede med en lille uge i Puerto Galera, hvor der også blev dykket igennem. Kort fortalt havde alt hvad jeg foretog mig på Filippinerne noget med vand at gøre.

Her ses mine blogindlæg, billeder og videoer fra turen:

Første rejse til Filippinerne

Så kan jeg fjerne “hvalhaj” fra min bucket-liste

Paradis på Pandan Island

Mainstream turist i Puerto Galera

 

 

5 favoritseværdigheder på denne rejse

Donsols hvalhajer

Pandan Island

Apo Reef

Puerto Galera

Donsols ildfluer

 

Budget

Filippinerne kan både være rigtig dyrt og rigtig billigt at rejse i. Hvis man gerne vil besøge flere øer rundt omkring i landet, så er det svært at undgå indenrigsfly. Selvom indenrigsfly er rigtig billige, så trækker det alligevel op i budgettet, hvis man skal have flere af dem.

Hvis man er dykker, så vil den udgiftspost også trække en del op i budgetten, afhængig af hvor man dykker. F.eks. er Puerto Galera væsentlig billigere af dykke i end Apo Reef, hvilket skyldes beliggenhed og nationalpark-status.

Generelt vil jeg dog mene, at de klassiske 10.000,- pr. person pr. måned i Asien, også kan gælde i Filippinerne på et backpacker-budget – afhængig af aktiviteter og transporter i landet.

 

Sæson

Regntiden er typisk fra maj til og med oktober. Månederne op til regntiden kan dog være meget varme og fugtige men typisk tørre. De bedste måneder er fra november til februar.

 

De vigtigste erfaringer

Alt transport tager lang tid på Filippinerne. Flyaflysninger og massive forsinkelser er helt normalt. Derfor bør man aldrig pakke sit program fuldstændigt, men derimod have en dags buffer for hver flyvning, og aldrig have en international flyvning ud af landet på samme dag, som man har en indenrigsflyvning.

 

Gode links til Filippinerne

Visumregler

Vejret på Filippinerne