Dansk Backpacker

Indien

Praktisk

Sprog: Hindi

Hovedstad: Delhi

Størrelse: 2.287.240 km2  (ca. 77 gange større end Danmark)

Befolkning: ca. 1,3 mia

Backpacking i Indien

Indien er et fantastisk land, og er et af vores absolutte favorit lande. Det er kaotisk, farverigt, smukt og så meget anderledes end vores verden.

Vores allerførste erfaringer som backpacker udenfor Europa fik vi i Indien i 2008. Set i bagklogskabens lys, var Indien ikke den bedste destination for førstegangs-backpackere i Asien. Vi var på ingen måde forberedt på det kulturchok, der ventede os.

At ankomme til Delhi midt om natten med det største trafikkaos, vi nogensinde havde set. De fleste mennesker nogensinde, de fremmede lugte, en gigantisk kløft mellem rig og fattig samt en ko hist og her rundt i gaderne tog lidt tid at vende sig til. Vi fik et ret stort kulturchok.

Når det så er sagt, så havde vi en forrygende tur, da vi først havde vendt os til det. Vi havde den perfekte blanding af arrangerede ture samt rejsen på egen hånd. Indien har helt klar hærdet os som backpackere, og vi ville ikke være rejsen foruden. Når det så er sagt, så vil vi i dag ikke anbefale Indien til andre første gang så backpackere, selvom vi selv gjorde det.

Ruten
Vi startede i Delhi, hvor vi brugte det meste af tiden på at vende os til landet. Herfra tog vi en organiseret 12-dags tur rundt i Rajasthan krydret med Taj Mahal til sidst, inden vi kom tilbage til Delhi.

Herfra rejste vi på egen hånd til Amritsar, hvor vi så Golden Temple. Så fløj vi sydpå til Trivandrum, hvor mentaliteten ændrede sig til det mere afslappende. Vi havde en dag på husbåd ved det berømte Kerala Backwaters. Vi rejste udelukkende rundt med tog sydpå, hvilket fungerede upåklageligt efter indiske standarder. Vi sluttede rejsen i Kochi, hvorfra vi fløj hjem.

Klik her for at se lidt billeder fra turen i Indien

Ruten kan ses herunder – delt op i Nord- og Sydindien.

 

Budget
Indien er et vanvittigt billigt land at rejse rundt i. Det afhænger selvfølgelig af ens forbrugsvaner og hotelstandarder, hvor meget det koster. Vores erfaring er, at de fleste på backpacker-niveau bruger omkring 300 Dkr pr. dag pr. person i Indien til kost, logi, transport og småture. Det kan sagtens gøres billigere, hvis man fokuserer på det. 300 Dkr pr. dag er dog et godt udgangspunkt for planlægning af budget til en backpacker-rejse til Indien.

5 favoritseværdigheder

Taj Mahal

Golden Temple

Kerala Backwaters

Sri Meenakshi

Lotus Temple

De vigtigste erfaringer
Indien er meget forskelligt fra Danmark, og mentaliteten er meget anderledes, og det er vigtigt at huske, inden flybilletterne bookes.

Inderne er generelt venlige men meget nysgerrige, og som hvid udlænding vil man dagligt opleve at blive overbegloet og taget billeder af – især hvis der er lyshårede piger iblandt rejseselskabet.

Inderne kender ikke til kø-kultur. Derfor kan du nemt opleve, at blive overhalet af de lokale. Især på togstationerne i det nordlige Indien kan det være en udfordring at få billetterne på tog stationerne. Derfor er der mange turister, der for lokale eller en operatør til at købe togbilletter for sig mod et gebyr. I det sydlige Indien oplevede vi ingen udfordringer med køb af togbilletter.

Det er helt normalt, at udlændinge skal betale mere for at se attraktioner som f.eks. Taj Mahal, end de lokale skal. Det kan også forekomme mange andre steder i Indien, da mange anser hvide personer som en “walking wallet”. Sørg derfor at forhandle priser på plads, inden du sætter dig i en tuk tuk, køber souvenirs eller andre services.

Links
Visumregler: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/indien-pas-og-visum/

Vejret i Delhi: http://worldweather.wmo.int/en/city.html?cityId=224

Vejret i Syd: http://worldweather.wmo.int/en/city.html?cityId=1599