Dansk Backpacker

Australien

Praktisk

Sprog: Engelsk

Hovedstad: Canberra

Størrelse: 7.692.024 km2  (ca. 179 gange større end Danmark)

Befolkning: ca. 24 mio
 

Det lavede vi til Australien?

Efter mange år på skolebænken og udsigt til et udfordrende arbejdsmarked under finanskrisen, blev vi træt af det hele. Vi rykkede teltpælene op og rejste i et år. De 9 af månederne brugte vi i Australien på working holiday, hvor vi arbejdede 3 måneder, så vi kunne få råd til at rejse videre.

Vi havde egentlig kun arrangeret visaet, flybilletterne samt de første to overnatninger, inden vi stod i Australien. Vi fik arbejde i en lille by ca. 700 vest for Sydney. Her arbejdede vi hårdt i de 3 mdr. for at få penge til at rejse de næste 6.

 

Ruten

Vi tog den klassiske tur op langs østkysten, og vi tog os virkelig god tid til at se alle små byer og alle nationalparker. Vi var i lang tid omkring Cairns, da vi bare elskede den by. Herefter tog vi ud i outbacken i Northern Territory, rejste sydpå igen til Southern Australia. Vi fik også små 14 dage på Tasmanien, inden vi sluttede med at udforske Victoria, hvorefter vi havnede i Sydney, hvor det hele startede.

I løbet af de 9 mdr. boede vi og sov i vores købte Ford Falcon stationcar samt et lille to mands iglotelt, når vejret var godt. Vi kørte næsten 30.000 km rundt i Australien (111 km om dagen).

Klik her for at se nogle af vores billeder

Klik her for at se film

Information om working holiday visum

Information om køb og leje af bil

 

5 favoritseværdigheder

Uluru

Great Ocean Road

Fraser Island

Kakadu National Park

Grampians National Park

 

Budget
Australien er ikke et billigt land at rejse i. Dog hjælper det med egen bil, som der kan soves i. Transporten er væsentlig billigere i Australien end i Danmark. Mad koster ca. det samme.

Ved normale backpackerrejse til Australien (uden working holiday visum) anbefales det at budgettere med mellem 15 – 20.000,- DKK pr. person pr. måned. Med working holiday visum plejer man at geare lidt ned, og være længere tid de samme steder, og derfor bliver leveomkostningerne også lavere. Mens vi arbejdede, brugte vi omkring 7000,- DKK om måneden tilsammen. Vi sparede også hårdt op, og brugte kun penge på kost, logi, transport til og fra arbejde samt småture i weekenderne. Mens vi rejste brugte vi omkring 10.000,- pr. person pr. måned inkl. ture og aktiviteter.

Vi erfarede, at der var mange måder at spare penge på som backpacker i Australien. De væsentligste beskrives her:

Camps 6:
Denne bog er backpacker-bibelen i Australien. Det er ulovligt at parkere og sove, hvor man vil i Australien. Camps 6- bogen beskriver, hvor det er tilladt at overnatte gratis eller til meget få penge. Det er dog oftest et stykke væk fra hovedvejene eller de større byer, man finder de gratis steder. Med en smule planlægning og fleksibilitet kan det sagtens lade sig gøre at finde nogle gode overnatningsmuligheder på vejen, uanset hvor man er henne i Australien.

Investeringen i denne bog kan derfor meget hurtigt betale sig med egen bil. Pga. bogens popularitet er den stort set umuligt at finde i butikker, der sælger brugte bøger. Meget ofte kan den dog købes sammen med enten køb eller leje af en bil. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtig denne bog er for backpackeren, der rejser på et lavt budget.

Camps6

Mad
Det kan ikke være den store overraskelse, at det er billigst selv at lave mad på rejsen. På turen med egen bil løses det oftest med et lille minikøkken og et transportabel gasblus. Gassen løber dog hurtig tør, og der skal købes patroner ret ofte, hvis blusset bruges hver dag. Her kan der dog spares lidt.

Hver eneste lille by i Australien har en park med en grill til fri afbenyttelse. Vi brugte disse konstant til at stege kød. Nogle få steder kostede det dog 1 AUD at benytte, men det var meget få steder. De kan dog ikke bruges til at koge f.eks. pasta, men de kan bruges til at grille stort set alt.

BarbecueISIC
Hvis man er studerende, og planlægger at besøge Australien, vil en investering i et ISIC-studiekort være en god investering. Kortet giver adgang til studiebilletter, hvilket ofte gør rejsen ti Australien billigere. Kortet giver dog også adgang til en masse rabatter lokalt i Australien på cafeer, hostels og attraktioner. Det er vigtigt, at kortet udstedes, mens man stadig er studerende, da det gælder 1 år fra udstedelsesdatoen – også selvom man ikke længere er studerende.

 

Gode links til Australien

Visumregler

Vejret i Sydney

Vejret i Cairns

Gumtree (Her kan findes jobs, lejligheder, biler osv.)