Dansk Backpacker

Quito, vulkaner og celebrities

Så blev det endelig tid til, at vi skulle rejse til Ecuador, hvilket vi havde glædet os til i mange år og i særdeleshed Galapagos. Først skulle vi lige have nogle dage i Quito, hvor vi skulle nå at se så meget som muligt på kort tid. Rejsen til Ecuador gik fint, og vi landede i de cirka 3.000 meters højde, som Quito ligger i ca. 15 timer efter rejsen begyndte.

DSC_0173Quito er verdens næst-højest beliggende hovedstad, og det kunne straks mærkes. Quito ligger i en slags dal mellem to bjergkæder. Det betyder, at byen kun er ca. 8 km bred. Til gengæld er den omkring 60 km lang, hvilket resulterer i nogle spetakuleære udsigtspunkter, som får byen til at virke gigantisk. Pga. højden og bjergene er der altid skyer over byen, så det kan være svært at se alt. Vi havde faktisk ikke de store forventninger til Quito, men blev positivt overrasket.

DSC_0051De første to dage skulle vi dog på tur udenfor Quito. Vi blev mødt af vores chauffør Leonardo, som var en fantastisk fyr. Først besøgte vi Quilotoa, som er en gigantisk kratersø dannet i en vulkan. Det var utrolig smukt, og ville være fantastiske omgivelser at trekke i. Det havde vi desværre ikke tid til, så vi måtte nøjes.

DSC_0024Vi gjorde stop ved et specielt hotel/gård, hvor vi fik en kop kaffe af den gæstfrie ejer Margarita, der viste os rundt. Hun var enormt gæstfri på trods af, at vi ikke havde booket noget. Her kunne man deltage i alt lige fra trekking, malkning af køer til lama-ridning. Hvis vi nogensinde kommer tilbage til Ecuador, så skal vi helt sikkert have en overnatning her.

DSC_0028Så mødte vi den lokale kunstner Julio, som vi senere fandt ud af var en meget kenet personlighed i hele Ecuador, så ham måtte vi jo lige købe et par billeder af. Det var lidt tilfældigt, at vi mødte ham, men det var meget skægt. Vi mødte også en anden celebrity i kokken Rosa, som havde opfundet en egnsret. Den måtte vi jo selvfølgelig smage. Rosa var 86 år, men havde stadig sin daglige gang i sin restaurent. Hun var ret frisk.

DSC_0092Dagens højdepunkt var et besøg ved vulkanen Cotopaxi, som er 5600 meter høj. Det er verdens næsthøjeste aktive vulkan. Parken var utrolig smuk og fyldt med dyreliv. Der var masser af vilde heste samt lamaer, bjørne, fugle og et par pumaer. Vi måtte nøjes med hestene i denne omgang. Der var totalt overskyet, da vi ankom til parken, men vi var heldige, at skyerne forsvandt i 10 min, da vi nåede parkeringspladsen i 4600 meters højde. Vi fik derfor den gode udsigt til vulkanen, inden dagen sluttede tilbage i Quito.

DSC_0103

DSC_0140Om lørdagen besøgte vi det kendte Otavalo marked, som er en stor begivenhed hver eneste lørdag. Her kan man købe alt fra farvestrålende ponchoer, tørklæder, solbriller, billeder til alpaca-bamser. Vi købte dog ikke rigtig noget, da vi var mere interesseret i at se alle de farvestrålende lokale.

CSC_0056

Vi besøgte en lokal fabrik, hvor de lavede småkager. De lavede det hele i hånden, og det gik dælme stærkt. Vi måtte selvfølgelig prøve småkagerne men må indrømme, at vi ikke var lige så imponeret over produktet som af fremstillingsprocessen.

DSC_0120

DSC_0116Vi krydsede også ækvator her. Som alle andre steder i verden, så gjorde de meget ud af at vise, hvor speciel ækvator er. Der var to monumenter. Der var den falske, som var blevet placeret ca. 250 meter ved siden af. Det var her alle turistbusserne stoppede, da det var flottest. Vi besøgte dog det rigtige monument, og checkede på gps’ en, at linjen var korrekt placeret.

CSC_0119

Som bonus-info fandt vi ud af, at Ecuador faktisk er opkaldt efter ækvator. Den havde vi ikke lige regnet ud. Vi fik sagt pænt farvel til Leonardo tilbage i Quito, og gjorde klar til næste dags sightseeing i Quito på egen hånd. indtil videre er vi yderst begejstret for Ecuador, og især de lokales gæstfrihed har overrasket os meget, så vi glæder os til de mæste oplevelser.

DSC_0155