Dansk Backpacker

Paradis på Pandan Island

Vækkeuret ringede kl 02:50 da jeg skulle nå mit fly til San Jose på Mindoro kl 6. Jeg tænkte, at der nok ikke var andre mennesker i lufthavnen så tidligt, men åbenbart afgår det masser af fly meget tidligt om morgenen på Filippinerne, så jeg har aldrig set så mange mennesker så tidligt før.

Flyvningen til San Jose gik helt problemfrit. Destinationen var den lille paradis-ø Pandan. For at komme hertil skulle jeg have to ture med tricycle (Filippinernes svar på en tuk-tuk), en bustur og så lige et lille smut med en båd også.

Tricycle

Tricycle

 

Turen gik dog meget nemmere end forventet, og det var en ret sjov oplevelse at køre i en minibus med lokale. Jeg sad ved siden af en ældre dame, der var dybt fascineret af mit skæg. Pludselig begyndte hun at hive i det mens hun smilede. Jeg tænkte, at man godt nok skulle modig for at hive andre i skægget, som man overhovedet ikke kender, men vi blev da ret gode venner.

På Pandan skulle mit dykkereventyr for alvor til at starte. Efter lidt opstartsvankeligheder og miskommunikation blev jeg indlogeret i den fineste 2 etagers bungalow helt ned til stranden med intet mindre end 3 dobbeltsenge, jeg kunne vælge imellem, kun til mig.

Min bungalow på Pandan Island

Min bungalow på Pandan Island

 

Pandan var et meget simpelt sted, hvilket jeg elsker. Strøm leveres kun igennem solceller, så hvis ikke solen skinner nok, så løber øen tør for strøm.

Dykningen på Pandan Island var virkelig helt optimal for nybegyndere. Det var derfor et fantastisk sted at udvide mit dykkercertifikat, således at jeg nu er Advanced, og kan dykke ned til 40 m.

Pandan havde masser af smukke koraller og et utrolig varieret dyreliv. Bl.a. Så vi disse Humphead Parrotfish, som ses på videoen nedenunder. Et sært syn af en fisk med en stor bule i hovedet, der samtidig ligner en hest.

Den mest berømte attraktion ved Pandan (for dykkere) er dog suværent deres mange skildpadder. Det vrimlede med skildpadder helt inde ved stranden, og mange af dem var gigantiske.

Årsag til at valgte at tage til Pandan var, at det er muligt at besøge Apo Reef herfra. Apo Reef er den største atol i Filippinerne, og betragtes som den næstbedste dykkerdestination i landet. Jeg var meget imponeret. Korallerne var i fuldstændig perfekt stand, og det vrimlede med dyreliv. Jeg så så mange hajer, at jeg stoppede med at tælle.

Jeg havde to dagsture til Apo Reef. De bedste dyk var klart vægdykkene, hvor man bare kunne ligge stille i vandet og følge strømmen. Det mindede mest af alt om en film eller et akvarium. Filmen herunder viser slutningen af et vægdykkene med nogle af de bedste koraller.

Efter 6 dages dykning i paradiset Pandan og Apo Reef, går turen nu mod Puerto Galera, som er den mest kendte by på øen Mindoro. Her forventer jeg egentlig en ret stor kontrast i forhold til Pandan, da der er væsentlig flere turister der. Hovedformålet med besøget i Puerto Galera er fortsat dykningen, men mon ikke der sniger sig et par andre aktiviteter ind også.