Dansk Backpacker

Kaffe, fodbold og endnu mere af solen i Colombia

Colombia er selvfølgelig kendt for deres kaffe, hvilket også er landets største eksportvare, så det måtte vi opleve lidt af. Vi er ikke i det bedste område for kaffedyrkning, men i den lille by Minca ca 16 km fra Santa Marta dyrkes der kaffe. Den lille by ligger ca. 1.000 m over havet, hvilket er optimalt for kaffedyrkning. Turen derop var dog forfærdelig, da vejene var elendige og fyldt med huller.

Vi besøgte en lille kaffefarm hvor alt stadig producers ved håndkraft, og vi skulle selvfølgelig have smagsprøver, og købte også lidt med hjem. På vej ned så vi et lille vandfald, og fik dyppet tæerne efter endnu en varm dag.

Samme aften spillede Colombia mod Brasilien og vandt. Det var kæmpestort for de lokale, og der var fest og farver, som om de havde vundet et stort mesterskab. Det er ret specielt at se, hvor meget fodbold virkelig samler befolkningen i Colombia.

Herefter gik turen til Cartagena, som er Colombias største turistattraktion. Byen ligger helt ud til den caribiske kyst, og er en af de byer i Latinamerika, som bærer flest præg af den spanske kolonitid for mange år siden. Den gamle bydel er omringet af en stor mur, som blev brugt til at beskytte byen.

Lige udenfor byen er et kæmpe fort, som er/var det største fort bygget af spanierne nogensinde blandt deres mange kolonier. Cartagena var nemlig utrolig vigtig for dem.

Vi brugte to dage på at gå rundt og se på byen, som er fyldt med gamle kirker og flotte bygninger samt et væld af farverige mennesker. Disse mennesker var der vist mest for turismens skyld, da de sjovt nok alle solgte et eller andet, men det var meget skægt.

Så blev det tid til at gå helt ned i gear. Vi sejlede ud til halvøen Isla Barù, hvor der var de smukkeste hvide caribiske strande. Her havde vi vores egen lille simple hytte helt ned til stranden, hvor vi ikke lavede andet end at drikke juice, bade og sove i et par dage. Det var egentlig ret rart, og vi fejrede Tines fødselsdag her.

Vores tur nærmede sig sin afslutning, men inden da skulle vi lige have en enkelt overnatning i hovedstaden Bogota. Byen har et ret dårligt ry pga. af Colombias fortid. Vi var dog virkelig positivt overrasket over, hvor organiseret og pæn Bogota var efter sydamerikanske standarder, og en halv dag her er helt sikkert for lidt.

Vi havde ikke så meget tid, så vi så kun de vigtigste attraktioner, hvor det bedste var et udsigtpunkt ved et kloster, hvor man kunne se det meste af Bogota.

På vores sidste dag kunne vi lige nå at se en af Colombias største attraktioner. Lige nord for byen ligger en saltkirke, som ligger ca. 180 meter under jorden. Den var gigantisk, og et rigtig smukt syn. Hovedattraktionen var verdens største kors, der befinder sig under jorden.

Det var en ret god afslutning på denne rejse, som endnu engang har budt på utrolig mange oplevelser. Højdepunktet var selvfølgelig Galapagos, som jo var en af de absolut største drømmedestinationer for os begge. Vi ved allerede, hvordan næste rejse ser ud, og vi kan roligt sige, at det bliver en rejse som ingen anden.

Tak for denne gang 🙂