Dansk Backpacker

Endelig ankom vi til Galapagos

DSC_0173Vi så meget frem til en dag på egen hånd, da det er måden, vi bedst kan lide at rejse på. Dagens højdepunkt var klart en tur op til Quitos højeste punkt med svævebanen Teleférico. Her fik vi de flotteste panoramaudsigter over byen. Vi var heldige med vejret, så vi kunne se stort set hele byen for skyerne, hvilket var fantastisk.

DSC_0201

 

Resten af dagen brugte vi i Quitos gamle bydel, som helt velfortjent er en del af UNESCO’s verdenskulturarv. Der var et væld af gamle katedraler, kirker og store flotte pladser. Vi tænkte meget på, at denne del af Quito mindede rigtig meget om Cusco i Peru. Vi skulle selvfølgelig prøve lidt mere lokalt mad, og endte med at få en gang kogt ged, men det var nu også okay.DSC_0224

Vi havde ikke en lang dag, da vi skulle tidligt i seng og op igen kl 3:30, for vi skulle jo til Galapagos. Turen til øerne gik uden problemer, og efter 3 timer i fly, landede vi på øen Baltra. Vi blev straks budt velkommen af pelikaner og kæmpe-leguaner, så det var nemt at mærke, at vi var havnet et meget specielt sted.

Staten passer rigtig godt på disse øer, og der er et væld af regler, der skal overholdes, for at man må være her. Samtidig er der også en rimelig hæftig nationalpark-skat, der skal betales, inden man må forlade lufthavnen.

DSC_0254

DSC_0282Vi blev mødt af vores naturguide Billy, som fulgte os til båden Nemo, som ville være vores hjem de næste 8 dage. Når man skal på cruise, så er en guide påkrævet, da rigtig mange øer ikke må besøges uden. Vi vidste godt, at båden Nemo var lille, men vi blev stadig overrasket over, hvor lille den rent faktisk var. Det var dog kun kahytterne, der var en udfordring. Bådens øvrige faciliteter var rigtig fine. Det hjalp også lidt på det, at vi kun var 9 personer, mens der egentlig er plads til 14.

Vi sejlede straks efter ankomst til øen North Seymour, hvor vi skulle starte med at snorkle. Det var lidt skuffende, da vi ikke rigtig så noget, vi ikke havde set mange gange før. Vi så dog to mindre Galapagos-hajer. Dagens højdepunkt var dog helt suverænt, da vi gik i land på North Seymour. Vi startede med at se hundrevis af leguaner og Galapagos’ karakteristiske røde krabber.

DSC_0381North Seymour er kendt som øen, hvor de meste af Galapagos’ fugleliv formerer sig, og det skal vi da lige love for. Den mest kendte fugl er uden tvivl den blå-fodet boobie, som især Tine havde glædt sig meget til at se. Det var åbentbart sæson for, at de prøver at finde sig en mage, og når de gør det, så danser de for hinanden, til stor underholdning for os.

DSC_0337Den anden karakteristiske fugl, som var meget fremtrædende på North Seymour, var frigat-fuglen, hvis karakteristika var meget nemt at få øje på. Hannerne havde nemlig en stor rød pose under næbbet, som de puster op, når hunnerne nærmede sig. Det var også ret imponerende.

DSC_0349Inden vi hoppede tilbage ombord på Nemo, nåede vi også at se vores første søløver, som lå og slappede af på stranden. Det er ret fascinerende hvor nysgerrige de er omkring mennesker.

Alt ialt må vi sige, at vi har fået en ret god start på vores Galapagos-ophold.