Dansk Backpacker

Èn måned i Indonesien – Hvad skal vi mon få tiden til at gå med?

Nu nærmer tiden sig, hvor vi rejser til Indonesien, hvilket vi glæder os meget til. Vi var faktisk ikke i tvivl om, at vi gerne ville tilbage til Asien, da det kontinent stadig har utrolig mange oplevelser at byde på, som vi endnu ikke har oplevet. At vælge hvilket land i Asien rejsen skulle gå til, var en lidt mere vanskelig proces. Vi ville rigtig gerne til Sri Lanka, og vi har også undersøgt en kombination med Laos og Kina. Dog er disse vinterdestinationer. Da vi skal afsted her i sommerhalvåret, faldt valget på Indonesien pga. bedst muligt  vejr og fede oplevelser.

Siden sidst vi skrev her, har vores program ændret sig en smule. Nogle af de aktiviteter som vi gerne ville på, kunne ikke lade sig gøre, og så har vi fundet nogle alternativer, som vi hellere ville på. Vi ved dog med sikkerhed, at vi ikke kommer til at kede os. Resten af dette indlæg omhandler derfor en beskrivelse af, hvad vi skal lave i Indonesien.
Jungletur på Sumatra

Vi starter med at flyve til Medan på Sumatra. Herfra finder vi til “byen” Bukit Lawang, hvor vi bruger lidt dage på at komme os over jetlagget. Højdepunktet på Sumatra bliver helt klart, at vi skal på en 3 dags jungetur, hvor vi skal overnatte i junglen over 2 nætter. Her håber vi meget på at komme til at se orangutanen igen, som vi også så på Borneo. Denne gang kommer vi forhåbentligt til at se dem til fods, og kommer lidt tættere på dyrene.

Bukit Lawang, orangutans at the feeding platform

 

Yogyakarta

Efter Sumatra flyver vi til Yogyakarta på øen Java (også kaldet Javas hjerte), hvor vi formentlig bliver omkring fire dage. Her er vi for at se de mange templer og paladser, der findes i byen og omegn. Højdepunktet er Borobodur, som er verdens største buddhistiske stupa (ved I ikke hvad en stupa er, kan den ses på billedet under teksten). Borobodur er det vigtigste kompleks for buddhismen i Indonesien, og sådan et bygningsværk er altid interessant for en ingeniør 🙂

borobudur

 

Rinjani

Efter de fire dage på Java flyver vi direkte til øen Lombok. Her skal vi, i første omgang, bestige Rinjani-vulkanen. Dette tager tre dage, og det er første gang, vi prøver en længerevarende trekking-tur. Vi er meget spændt på dette, da det er første gang, vi prøver at gå op ad bakke flere dage i træk. Vi ved dog fra andre, at det er et fantastisk trek.

Rinjani

 

Komodo

Efter trekkingturen hedder næste destination Komodo National park. Her skal vi på en 5-dags sejltur, hvor det helt store formål er at se Komodo-varanerne, som kun kan ses her. Komodo National Park er desuden blev kåret til at være et at verdens 7 største naturvidundere. Vi rejser jo altid for at se unikt dyreliv rundt omkring i verden. Derfor er denne tur en af de helt afgørende årsager til, at det lige præcis blev Indonesien denne gang.

Komodo

 

Nusa Lembongan 

Vi har haft mange rejser sammen efterhånden. Vi har snorklet mange steder, så nu mener vi, at det er tiden, at vi får det dykkercertifikat, så vi kan udforske verden under havoverfladen også. Dykkercertifikatet tager vi på den lille ø Nusa Lembongan, der ligger tæt på Bali. Her er der store chancer for at se manta rays, hvilket vil være succeskriteriet og helt fantastisk, hvis det sker. Er vi endnu heldigere, så lever der klumpfisk i området også. Vi håber på, at vi når at få et par dyk med vores nyeerhvervede dykkercertifikat, inden vi tager hjem.

manta-point-nusa-lembongan

 

Bali

Sidst men ikke mindst har vi en uge på Bali. Her har vi slet ikke planlagt noget, så hvad vi skal opleve her, finder vi ud af, når vi når så langt. Vi ved dog med sikkerhed, at vi skal et smut til Ubud i nogle dage. Derudover skal vi jo egentlig bare se risterrasser, templer, vandfald, vulkaner og måske Balis berømte skibsvrag, inden vi tager hjem.

ubud

 

Vi har seks helt store højdepunkter, som vi skal på denne tur, og vi har én måned til det, så vi ved, vi får travlt. Da vi skal være en helt del steder langt væk fra byer og på åben hav, vil det nok være sparsomt med muligheder for internet. Derfor er det ikke sikkert, at vores blog vil blive opdateret så hyppigt, som den gjorde sidste år, da vi var i Peru. Vi gør dog forsøget.

Vi glæder os meget 🙂