Dansk Backpacker

De fedeste naturoplevelser i Botswana

NB. Det er desværre ikke muligt for mig at uploade billeder, før jeg kommer hjem.
Vi vågnede tidlig morgen efter en ret kold nat. Endnu en lang køre-dag ventede i Botswana, men for enden ventede et af turens højdepunkter – nemlig Okavango Deltaet.

Jeg må sige, at Botswana er et af de mest specielle lande, jeg har været i. Der er bare ørken og tørt langt de fleste steder. Samtidig er der næsten ingen mennesker, men til gengæld er dyrelivet meget rigt og findes nærmest overalt. Samtidig er Botswana et af de rigeste lande i Afrika, og er et af dem, der klarer sig bedst politisk. F.eks var Botswana det første land i Afrika, der indførte demokrati.

Okavango Deltaet er suverænt Botswanas største og vigtigste attraktion. Her er dyrelivet så rigt og varieret, og der er masser af vand, hvilket er ret underligt, nu når landet er så tørt. Forklaringen er, at vandet stammer fra bjergene i Angola. Når der er regntid i Angola , så rammer vandet Okavango Deltaet i Botswana ca. 2 mdr senere.

Dagens store oplevelse bestod i, at vi fløj over deltaet i et lille propelfly med plads til 5 personer. Det var en utrolig smuk oplevelse, og man fik en rigtig god fornemmelse af, hvor stort og vigtig deltaet virkeligt er for Botswana. På denne flyvetur så vi så mange forskellige dyr som elefanter, giraffer og bøfler. De var ret små fra flyet, men det var nemt at spotte dem.

Højdepunktet var klart vores campingtur i deltaet, hvor vi overnattede på en lille isoleret ø langt fra civilisation. Vi skulle sejle dertil i en slags kano, som lokale kaldte mokoro. Der var så en lokal bagpå, der styrede båden med en lang pind, som også blev brugt til at skubbe båden fremad.

Det var en fantastisk idyllisk tur i et sand naturvidunder. Det var sværere at se dyrelivet fra båden end i flyet, men vi havde nogle fede oplevelser med flodheste her. Dagen gik med afslapning, svømning i deltaet og forsøg på selv at sejle i mokoren. Om aftenen kom de flotteste stjerner frem, som jeg har set i mange år. Det var slet ikke en skidt måde at fejre min fødselsdag på, og selvom vi var langt ude i bushen, fik jeg stadig en fødselsdagskage 🙂

Vi havde efter en pausedag fra kørsel endnu et par lange køredage foran os. Landskabet blev dog endnu mere specielt, da der vrimlede med dyr på vejene, hvilket er en ret surrealistisk oplevelse, når man er vant til, at det største dyr man kan påkøre derhjemme, er et krondyr. I Botswana er det altså en elefant.

Den første nat efter deltaet sov vi under store baobab-træer. Jeg plejer ellers ikke være specielt begejstret for træer, men baobab-træer er altså ret imponerende.

Vi ankom til byen Kassane, hvor Botswanas andet store højdepunkt ligger – nemlig Chobe National Park. I Chobe er safari den helt store attraktion, og det blev selvfølgelig udnyttet med ture både i båd og i jeep. Chobe er især kendt for sine store flokke af elefanter. Jeg var dog mest begejstret for de løver, som vi så.