Dansk Backpacker

Bali – Island of Gods

Vi ankom til Sanur på Bali om morgenen, og tog fluks videre til Balis næststørste turistfælde Ubud, hvor vi tog hul på vores uge på Bali og vores sidste uge i Indonesien. Ubud er helt klart Balis kulturelle højdepunkt, hvor der er kunstbutikker af mange forskellige slags og templer overalt.

Vi havde et ret stramt program på Bali, fordi der var mange ting, som vi gerne ville se, og samtidig gerne have et par dages total afslapning til sidst. Derfor havde vi kun en dag i Ubud, hvilket nok var for lidt. Det var dog fint nok for os. Vi lejede en scooter igen og kørte området tyndt. Vi kørte først forbi en masse rismarker, inden vi tog en tur i Ubuds turistfælde nummer 1 – Monkey Forest. Skoven er, som navnet antyder, fyldt med aber, og vores besøg morede os faktisk utrolig meget. Aberne bliver ret ivrige, når der er mad i nærheden. Når så størsteparten af alle turister absolut skal have bananer med ind til aberne, ja så beder de selv om tæt nærkontakt med aberne, hvilket ikke så mange var helt klar over, men sjovt så det ud. Anders fik sig også en god ven, som var utrolig interesseret i hårene på maven.

Senere blev det til en helt del shopping, for første gang på turen, i Ubuds store turistmarked. Sjældent har vi været på et marked på vores rejser, hvor sælgerne var så nærgående og ivrige for at sælge. Sælgerne kunne starte med at sige en pris, hvorefter vi sagde, at vi ville give 20 % af den pris, og så sagde de bare okay. Det morede vi os længe med.

Den efterfølgende dag var vi på den helt store rundtur på Bali. Vi kørte op i bjergene, og så et af Balis mest hellige templer og nogle af øens flotteste risterasser. Vi gjorde også stop på en kaffeplantage, hvor vi smagte alle mulige slags kaffe. De solgte også en af klodens mere specielle former for kaffe, nemlig den hvor bønnerne kommer ud af et katte-lignende dyr. Det skulle efter sigende smage utrolig godt med en fyldig aroma. Vi smagte desværre ikke, da budgettet ikke rakte 🙂

Vi havde en indholdsrig men lang dag. Bali er en ret lille ø, men det tager en krig at komme rundt. Vejene er dårlige og trafikken enorm, så vi kom ikke så langt på kortet. Vi endte turen ved foden af Balis største vulkan Gunung Agung, hvor den lille by Tulamben lå. Her skulle vi tilbage i vandet. Her findes nemlig et af verdens lettest tilgængelige skibsvrag – det japanske skib Liberty, så det skulle vi selvfølgelig dykke ved. Vi havde to dyk den dag, og det gik helt forrygende. Det var stort set ingen strøm, så vi kunne nemt balancere rundt i vandet og øve, hvad vi havde lært. Vi så et par fisk, vi ikke havde set før, så vi havde en rigtig god dag.

I Tulamben er der ikke andet at lave, end at dykke, så vi tog videre til den lille havneby Padang Bai, hvor der også findes….. rigtig gættet – ganske udmærket dykning. Vi tænkte, at vi trængte til en afslapningsdag ved en pool, inden de næste dyk. Vi besluttede os derfor for at flotte os lidt og tage et par overnatninger på en finere hotel end normalt. Det var ikke så vellykket, da afslapningsdagen var ret overskyet. Vores luksushotel havde ingen varm vand som lovet, og vi fik et par kæmpe kakerlakker med som bonus. Så vi blev hurtigt enige om, at vi behøvede ikke mere “luksus” inden hjemrejsen.

Padang Bai er ikke en traditionel turistby. Turisterne er der normalt kun for at tage færgen videre. De turister som bliver, er stort set dykkere allesammen. Vi havde egentlig udpeget et dykkerfirma på forhånd, som vi ville på tur med. Vi fik dog et rigtig skidt førstehåndsindtryk på trods af alle de pæne referencer på internettet. Vi var ikke helt trygge ved dem, så vi gik en tur rundt blandt dykkerbutikkerne, hvor vi mødte hollænderen Oliver, som vi straks kunne lide. Området er kendt for hajer, hvilket vi gerne ville se. Oliver fortalte os direkte, at vi skulle være mere erfarende, før vi tog de dyk, da strømmen ville være meget kraftig, så på trods af at Oliver kunne tjene flere penge på os, hvis han tog os ud til hajerne, så frarådte han os det, og tog os med på nogle lokaldyk istedet.

Vi fik tre dyk ved Padang Bai igen under udmærkede forhold. Korallerne var ikke så flotte, som vi havde set på vores andre dyk. Til gengæld så vi masser af stingrays, moræner, et enkelt skibsvrag, og en enkelt haj blev det også til. Efter dykkene tog vi fluks til byen Sanur i den sydlige del af Bali. Her blev vi de to sidste nætter, hvor vi fik gjort de sidste indkøb, og forberedte os på den lange tur hjem efter en begivenhedsrig måned i fantastiske Indonesien.

Billederne findes her:  http://www.danskbackpacker.dk/tidligere-rejser/indonesien-2014/indonesien-galleri/bali-galleri/