Dansk Backpacker

Udstyr

Det rigtige udstyr er vigtig for den succesfulde backpacker-rejse. Det kan selvfølgelig variere fra rejse til rejse. Derudover kan meget udstyr lejes på destinationen, hvilket vil være at foretrække, hvis den pågældende aktivitet kun fylder en lille del af det samlede program. F.eks. er det meget normalt at leje jakker og soveposer i Tanzania, hvis Kilimanjaro skal bestiges.

Rygsæk
Det vigtigste udstyr overhovedet er en god rygsæk. Rygsækken er trods alt det nærmeste man kommer et hjem, mens rejsen står på. Der skal være den rigtige plads til de ting, man har behov for. Vigtigst af alt skal den være behagelig at have på ryggen i længere tid af gangen.

Det er selvfølgelig nemmest at danne sig et overblik online på diverse netbutikker. At købe en rygsæk online er dog ikke smart, da det er vigtigt, at rygsækken passer til ens form, og føles behagelig at have på. Derfor er det en god idé at teste forskellige modeller i butikkerne. Derfor kan købet altid foretages online, hvis det nu alligevel er billigere.

Hvilken størrelse er så den rigtige? Ja, det er en hel religionsnak for sig i backpackerkredse. Nogen rejser med små tasker, fordi de ikke vil slæbe på så meget vægt, mens andre har store tasker med. Vores tasker er hhv. 60 L og 75 L, hvilket passer perfekt til os. De kan ses herunder, og ja vi er lidt “old school”, men vi kan lide alle flagene på vores tasker.

IMG_20141110_172403

 

Daypack
En god daypack er også et ret væsentligt stykke udstyr. Den er beregnet til kortere dags- eller trekkingture, hvor det er upraktisk at bruge den store rygsæk. Alt mellem 15 til 30 L er passende afhængig af aktiviteten.

Der fås daypacks der egner sig bedre til trekking, cykelture eller sightseeing. Mange producenter som f.eks. Deuter viser på en meget pædagogisk måde, hvad deres tasker passer bedst til på deres hjemmeside.

Vi rejser med to stk (én hver). Vi har en normal 20 L daypack med camelbag, så vil kan have væske med på trekkingture. Denne taske er dog efterhånden lidt slidt, og står til udskiftning med en 26 L daypack indenfor nærmeste fremtid.

Derudover rejser vi med en kamerataske, hvor vil har alt det elektroniske udstyr i, som vi nu har med, og det er en del.

IMG_20141110_172531

 

Kamera
Et godt kamera er selvfølgelig også et ret vigtigt stykke udstyr. At forevige de bedste minder på rejsen er, for os, en af de største glæder ved rejsen. Vi har selv en vanvittig mængde udstyr med til at forevige rejsen, og at få de perfekte billeder er også en hobby.

De fleste førstegangs-backpackere rejser med et pocket-kamera, hvilket er helt fint for de fleste, og det har vi også gjort. På safari er det dog slet ikke tilstrækkeligt, da et større zoom er nødvendigt. Derfor gik vores pocket-kamera på pension. Vi rejser nu med et Nikon D3100 spejlreflekskamera med standard 18-55mm objektiv, 55-300mm objektiv samt en blitz.

Samtidig er vi også begyndt at lave film på vores rejser. Vi har rejst med et ganske normalt JVC-videokamera de sidste par år. Det sidste nye isenkram er et Gopro-kamera, som vi havde med til Indonesien. Det kræver lige lidt tilvænning og erfaring, før det bliver helt godt, men det kan lave nogle super-fede film på rejsen. Det er bl.a. helt suverænt til at lave time-lapse film.

Vi har selvfølgelig en masse memory-kort med til at lagre på. Størrelsen på kortene kan variere efter rejsens længde. Vi har en lille tablet med, som vi kan lave backup på samt uploade til internettet fra, så det hele er sikret. Til sidst har vi også en lille multikortlæser med, der kan bruges til alle Android-produkter, således vi kan dele film/billeder med andre, samt lægge vores egne ting over på vores tablet.

Det er en ordentlig bunke udstyr, vi rejser med, hvilket vi godt ved, ikke er normen for de fleste backpackere. Hvis vi skulle udskifte vores udstyr idag, så ville vi formentlig kun rejse mee et hybrid-kamera med lang zoom samt et Gopro-kamera.

IMG_20141110_172753

 

Sko
Et par gode sko er også noget af det vigtigste udstyr, der kan medbringes på rejsen. Der findes et utal af forskellige typer og udformninger af sko, der passer til forskellige aktiviteter og vejrtyper. Det bedste råd er dog at prøve noget forskelligt, og være sikker på at det er behageligt at have på. Derudover skal de gås til, inden de for alvor skal bruges på rejsen.

Ved længervarende trekking-ture kan støvler overvejes, da de støtter ankler bedre end almindelige trekkingsko. Støvler er selvfølgelig også noget varmere, hvilket også skal overvejes. Vi har kun rejst under varmere himmelstrøg, så vi har ingen personlige erfaringer med støvler. Vi har dog haft en helt del forskellige sko efterhånden, og har fundet ud af, hvad der virker for os.

Tine bruger almindelige vandtætte trekkingsko (de grå på billedet nedenunder). De er ret stabile, og yder en god støtte med en kraftig sål. Anders har ændret type, og bruger nu trail-sko. De er tynde og ikke vandtætte, men tørrer til gengæld rigtig hurtigt, hvis de er blevet våde. De har knopper under skoen, således at de står bedre fast i underlaget.

DSC_0696

 

Guidebøger
For os er guidebøger også et af de mest nødvendige stykker udstyr at medbringe på rejsen. Vi medbringer altid Lonely Planets bøger med på rejsen (www.lonelyplanet.com). Der findes flere andre, men vi synes, at LP’s bøger egner sig særdeles godt til backpackere, og giver et hurtigt og detaljeret overblik over, hvad der skal ses i det pågældende område. Derudover hjælper bøgerne også med at finde de små perler, som masseturismen ikke finder.

Undtagelsen er Afrika, hvor vi ikke synes, at Lonely Planet er så skarpe som Bradt.

IMG_20141116_102226

 

Diverse
Af andet udstyr, som er en god idé at tage med på rejsen, kan nævnes pandelamper, som vi altid har med. De er utrolige handy at have ved hånden. Især på trekkingture eller på destinationer hvor gadelys ikke normen.

En drybag kan også være en god idé. Især til dykkerture eller jungleture, hvor vand kan komme meget uventet. En drybag kan hjælpe med at holde værdigenstande tørre.